Οργάνωση  Προσφερόμενα ΜαθήματαΘερινή ΆσκησηΠρογράμματα Τρέχοντος Έτους
Τι είναι η Θερινή Άσκηση
Στόχοι και αντικείμενο
Οργάνωση και Συντονισμός
Διεξαγωγή
Εκπαιδευτικές Εκδρομές
Εργαστήρια
Ημερίδα

Φορείς Υποδοχής 2003-2013

Επιβλέποντες καθηγητές  
       2003-2010
Έκθεση ασκουμένων
Πρωτόκολλο αξιολόγησης
Επικοινωνία
Νέα/Ανακοινώσεις


4.4. Διαδικασία επιλογής φοιτητών/ριών

Η επιλογή των φοιτητών/ριών που συμμετέχουν στην άσκηση γίνεται από τη συντονιστική επιτροπή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια  που έχουν οριστεί από την ίδια και εγκριθεί από τη Γ.Σ. του Τμήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές/τριες που έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον 18 μαθήματα:

Στην έναρξη κάθε εξαμήνου πραγματοποιείται ενημερωτική συνάντηση της υπεύθυνης του Προγράμματος και των μελών ΔΕΠ που συμμετέχουν στην ΠΑ ως επιβλέποντες/ουσες με τους φοιτητές/ριες. Οι φοιτητές/ριες ενημερώνονται για το τι είναι η Πρακτική Άσκηση του τμήματος, για τους φορείς που θα δεχθούν ασκούμενους/ες φοιτητές/ριες τη συγκεκριμένη ακαδημαϊκή χρονιά και για τον τρόπο διεξαγωγής της Π.Α. Στην ενημέρωση του Μαρτίου ανακοινώνεται η ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή  για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του 2ου κύκλου σπουδών.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου οι φοιτητές/ριες καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής επιλέγοντας κατά σειρά προτεραιότητας τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν να ασκηθούν. Οι περιορισμοί που τίθενται στον αριθμό των φοιτητών/τριών που γίνονται δεκτοί/ές αφορά μόνο τις προσφερόμενες κατ’ έτος θέσεις άσκησης στους φορείς υποδοχής με τους οποίους συνεργάζεται το Πρόγραμμα. Η κατάταξη των φοιτητών/τριών  γίνεται καταρχήν με βάση το έτος σπουδών στο οποίο βρίσκονται (δίνεται προτεραιότητα στους/στις τεταρτοετείς φοιτητές/ριες) και κατά δεύτερο λόγο με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.

Για κάθε φοιτητή/τρια ορίζεται επιβλέπων/ουσα  γνωστικού αντικειμένου σχετικού με το θέμα της Π.Α οι οποίοι/ες συνεργάζονται με τους/τις υπεύθυνους/ες επιβλέποντες/ουσες στους φορείς υποδοχής προκειμένου να οριστούν συγκεκριμένες εργασίες για τους/τις ασκούμενους/ες.


..