Οργάνωση  Προσφερόμενα ΜαθήματαΘερινή ΆσκησηΠρογράμματα Τρέχοντος Έτους
Τι είναι η Θερινή Άσκηση
Στόχοι και αντικείμενο
Οργάνωση και Συντονισμός
Διεξαγωγή
Εκπαιδευτικές Εκδρομές
Εργαστήρια
Ημερίδα

Φορείς Υποδοχής 2003-2013

Επιβλέποντες καθηγητές  
       2003-2010
Έκθεση ασκουμένων
Πρωτόκολλο αξιολόγησης
Επικοινωνία
Νέα/Ανακοινώσεις


Ημερίδα  

Η τμηματική υπεύθυνη της ΠΑ σε συνεργασία με τη συντονιστική επιτροπή και τους/τις επιβλέποντες/ουσες τους/τις ασκούμενους/ες διοργανώνουν, το μήνα Νοέμβριο, ημερίδα με αντικείμενο την αξιολόγηση της άσκησης των φοιτητών/τριών και τις προοπτικές της ΠΑ. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές/τριες  παρουσιάζουν τις εργασίες τους  και οι συνεργάτες/τιδες στους φορείς παρουσιάζουν αφενός τη φυσιογνωμία του φορέα και τις δραστηριότητες του, αφετέρου τις συγκεκριμένες δραστηριότητες στις οποίες ενέπλεξαν τους/τις ασκούμενους/ες αξιολογώντας παράλληλα τη συνεργασία τους με τους/τις ασκούμενους/ες. Στόχος της ημερίδας είναι να αξιολογήσει την άσκηση των φοιτητών/τριών και τη συνεργασία του τμήματος με τους φορείς. Ευρύτερος στόχος της ημερίδας, εκτός από την δημοσιοποίηση των εργασιών του συγκεκριμένου έτους, είναι να επιτρέψει  στο σύνολο των φοιτητών/τριών του τμήματος να διαμορφώσουν συγκεκριμένη εικόνα τόσο των ερευνητικών πεδίων στα οποία μπορούν να εξειδικευθούν όσο και των προοπτικών (επαγγελματικών και ερευνητικών) που ανοίγονται μέσα από τις σπουδές τους.

Τον Ιανουάριο του 2004 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα με τίτλο: «Η Θερινή Πρακτική Άσκηση του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας 2002-2003: αξιολόγηση και προοπτικές του Προγράμματος» με τη συμμετοχή 20 από τους 27 φοιτητές και φοιτήτριες που ασκήθηκαν και 4 εκπρόσωποι φορέων από τους 13 που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Η τελευταία (5η ημερίδα) πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2008 με τίτλο: «Η Θερινή Άσκηση των φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος» και ομιλητές/ριες 13 φοιτητές/ριες από τους 27 που ασκήθηκαν, 5 εκπρόσωπους φορέων από τους 14 που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και 4 απόφοιτες του τμήματος. Τα επόμενα δύο χρόνια η μεταβατική φάση του Προγράμματος ως προς τη χρηματοδότηση του δεν επέτρεψε την διεξαγωγή ημερίδων.

 

..