Οργάνωση  Προσφερόμενα ΜαθήματαΘερινή ΆσκησηΠρογράμματα Τρέχοντος Έτους
Τι είναι η Θερινή Άσκηση
Στόχοι και αντικείμενο
Οργάνωση και Συντονισμός
Διεξαγωγή
Εκπαιδευτικές Εκδρομές
Εργαστήρια
Ημερίδα

Φορείς Υποδοχής 2003-2013

Επιβλέποντες καθηγητές  
       2003-2010
Έκθεση ασκουμένων
Πρωτόκολλο αξιολόγησης
Επικοινωνία
Νέα/Ανακοινώσεις


4.7. Εκπαιδευτικές εκδρομές

4.7.1. Δεύτερος κύκλος σπουδών (3ο και 4ο έτος φοίτησης).

Βασική επιδίωξη της εκδρομής είναι να γνωρίσει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες ιστορικά αρχεία και μουσεία στα οποία θα μπορέσουν να ασκηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και να τους ενημερώσει για τις εργασίες που θα ανατεθούν στους ασκούμενους. Μέσον γνωριμίας θα είναι η παρουσίαση του περιεχομένου των αρχείων και των μουσειακών συλλογών, των βασικών δραστηριοτήτων τους ως ιδρυμάτων και ειδικά εργαστήρια που με τη μορφή παιχνιδιών και βιωματικών ασκήσεων θα  εισαγάγει την ομάδα των φοιτητών και φοιτητριών στις έννοιες της συλλογής, ταξινόμησης, περιγραφής και έκθεσης ποικίλων τεκμηρίων του κοντινού και μακρινού παρελθόντος καθώς και στις μεθόδους άντλησης γνώσεων από πηγές και εκθέματα.

Καθεμία από τις τέσσερις μέρες θα περιλαμβάνει  πρωϊνές επισκέψεις και το απόγευμα ένα δίωρο περίπου θα αφιερώνεται στην ανταλλαγή εντυπώσεων και απόψεων για τις δραστηριότητες του πρωϊνού προγράμματος ανάμεσα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες που θα συμμετέχουν στην εκδρομή. Υποχρέωση των συμμετεχόντων φοιτητών είναι η κατάθεση μικρής εργασίας με περιεχόμενο που καθορίζεται ανάλογα με το περιεχόμενο της εκδρομής.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, πρωϊνού και ενός γεύματος τη μέρα.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα. Εάν εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι φοιτητές θα προτιμηθούν οι φοιτητές του 4ου έτους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής.

Εκπαιδευτική εκδρομή εαρινού εξαμήνου 2010-11 στην Αθήνα (4-7 Απριλίου)

 



..